Факти та міфи про сигари

29 квітня 2024

Про сигари ходить дуже багато міфів у колах любителів подиміти. Наприклад, що найкращі з них крутять вручну на стегні незайманих. Звичайно, це не правда, як, втім, багато інших міфів. Але в той же час, ця легенда підтверджує факт – сигара справді крутиться і раніше це робилося виключно вручну. Є й інші цікаві факти історії цього тютюнового виробу. Щоб зрозуміти, де грань між правдою та фантазією, розглянемо найпоширеніші міфи та підтвердимо чи спростуємо їх.дим сигари

Що ми знаємо про сигари

Перше, що всім відомо – це те, що вони родом з Куби і складаються з цілісного тютюнового листя. Справді, саме на Острові Свободи вигадали сигари і було відкрито першу фабрику 1541 року.

Саме з Куби їх завезли до Європи, де до цього тютюн або нюхали, або курили люльки. Звичайно, для цього його попередньо подрібнювали. І цей процес підготовки є основною відмінністю сигар від звичайних сигарет. При виробництві останніх тютюн подрібнюють та упаковують у паперові гільзи. Сигари ж зроблені в інший спосіб.

Листи тютюну для їх виробництва використовують цілісні. Їх складають внахлест один на інший і після цього скручують у тугий валик.

Незважаючи на те, що сьогодні сигари вже давно роблять механізованим способом і в промислових масштабах, їхня історія як і раніше овіяна безліччю легенд.

Сигари: правда і вигадка

Відомі ще з часів Христофора Колумба, сигари не втрачають популярності протягом кількох сотень років. І звичайно, за цей час виникли певні традиції та поняття, як палити їх правильно. Втім, чи всі їх підкріплені фактами? Зараз дізнаємось.

Факти про сигари

Перший та основний, який визначає всю культуру куріння сигар – це те, що курять їх не в затяг. Справа в тому, що вони виготовлені з цілісного тютюнового листа, що пройшов ферментацію. У них міститься високий відсоток нікотину та смол. При курінні в затяг є велика можливість отримати отруєння нікотином, а не насолоду. Та й друга причина – сигара швидко розігрівається, через що втрачається смак.

До інших цікавих фактів варто віднести такі:

  1. Серед зірок є багато шанувальників сигар: Арнольд Шварценеггер, Джеймс Белуші і навіть Мадонна, яка щороку витрачає понад 50 тис. доларів на свою пристрасть.
  2. У 40-і роки в США були популярні курильні вагони та кімнати. Сприяв цій культурі відомий гангстер Аль Капоне.
  3. Найдорожча сигара – Royal Courtesan Cigar від Gurkha. У її складі тютюн, вирощений у Гімалаях, для поливу якого використовується вода Fiji Water. Вартість може сягати 1 млн.$.

Ну і насамкінець зазначимо, що аромат і смак сигар набагато благородніший і багатший. Тютюн готують натуральними способами: ферментують та сушать. Але при цьому його не обробляють синтетичними ароматизаторами як для цигарок.

Міфи про сигар

Однією з найпопулярніших легенд є те, що перед курінням необхідно прогріти тютюн. Для цього вздовж сигари проводять полум'ям від сірника або запальнички. Але це запевнення лише міф. У такий спосіб внутрішні шари тютюну ніяк не розігріваються, адже саме вони і є основним ароматом. Втім, цей міф має пояснення. Раніше тютюнові листи скріплювали спеціальним клейким складом. І розігрів допомагав розплавити цей клей, що робило куріння ароматнішим і легшим. Сьогодні ж ця технологія не використовується, тому немає потреби «смажити» сигару.

До вигадок належать і такі поширені думки:

  1. Кончик сигари потрібно занурювати в коньяк. Насправді не потрібно, інакше можна зіпсувати смак. Вигадав цю традицію Вінстон Черчілль, який обертав сигари папером. Робив він це, щоб відвернути увагу громадськості від того, скільки він штук викурює (близько 20 на день). Смак паперу він маскував, занурюючи в коньяк.
  2. Темні сигари міцніші. Насправді колір ніяк не впливає на міцність. Він залежить тільки від сорту та способу ферментації тютюну.
  3. Тонкі сигари легші. Навпаки, вони міцніші, оскільки в них повітря проходить повільніше, через що дим виходить гарячішим, оскільки не встигає остигати, і насиченим.

Розібравшись у тому, що правда, а то вигадка, розглянемо ще одне актуальне питання.сигари

Сигари та їх вплив на здоров'я

Куріння прийнято вважати шкідливою звичкою. Але куріння сигар не таке шкідливе, як цигарок. Причина якраз у тому, що курять сигари не в затяг, плюс у їхньому складі відсутній папір, а отже, менше шкідливих речовин потрапляє в організм.

Ще сигари покращують роботу ШКТ. Як це не звучало, але це правда. Нікотин, потрапляючи в організм, стимулює вироблення слизу в кишечнику, що покращує процеси травлення, через що знижується ризик розвитку виразкового коліту.

Регулярне куріння сигар знижує ризик розвитку алергії та герпесу. Причина в тому, що нікотин руйнує клітини, що відповідають за прояви таких реакцій, і блокує дію гістаміну. Крім того, зазначається, що шанувальники сигар рідше страждають від вугрового висипу, оскільки той самий нікотин пригнічує запальні процеси.

Звичка курити сигари допомагає знизити ймовірність розвитку хвороби Паркінсона та Альцгеймера. Справа в тому, що в процесі куріння відбувається стимуляція дофамінових рецепторів. Це сприяє підвищенню концентрації, активнішій роботі мозку.

Незважаючи на унікальні властивості, все ж таки зловживати не варто і якщо і курити, то тільки якісну продукцію.

Купити сигари в інтернет-магазині Cigars

В Україні замовити оригінальну продукцію закордонних виробників можна у нас. Інтернет-магазин сигар Cigars пропонує великий вибір сигар різної міцності. На сайті можна купити з доставкою продукцію таких відомих брендів, як: KRISTOFF, AJ Fernandez, PDR, Padilla та ін. Ми постачаємо їх через офіційних постачальників, щоб надати клієнтам можливість насолодитися оригінальним смаком та ароматом.

У продажу доступні різні серії та формати сигар. Ціни та детальні характеристики вказані в описі.