Відмінності сигар від сигарет

05 квітня 2018

otlichie-cigar-ot-cigaret

Куріння тютюну-це кілька століть міжконтинентальних подорожей, довгий шлях в Європі від заборон Великої інквізиції до появи 

брендових торгових марок сигарет. Сьогодні, незважаючи на попередження МОЗ, у світі нараховуються мільйони любителів тютюнових виробів. Є ті, хто щодня викурює по пачці сигарет, а є й інші, які віддають перевагу різні сорти тютюну для сигар. Хочете дізнатися, які бувають сигари, про відмінності між сигарами і сигаретами, про правила куріння цих тютюнових виробів? Читайте далі.

Сигари і сигарети: що шкідливіше

Сигари і сигарети відрізняються докорінно, незважаючи на те, що і ті й інші є тютюновими виробами. І справа навіть не в тому, як виглядають сигари і сигарети. Щодо ступеня шкоди для здоров'я вони також 

різнитися. Можна зустріти думку, що сигари шкідливіше, тому що вони більше за розміром і в них міститься більше тютюну. Однак потрібно врахувати деякі нюанси.

Насправді для курців шкідливий не скільки тютюн і нікотин, стільки канцерогенні смоли і продукти горіння, які осідають на легенях за роки куріння. Сам по собі тютюн-це рослинний продукт, і головна відмінність сигари від сигарети полягає в тому, що сигара – це 100% натуральний тютюновий виріб. Все в ній-починаючи від верхнього шару і закінчуючи наповненням – це тільки тютюн. У сигаретах міститься тільки 5% тютюну, все інше – різні домішки, причому далеко не безпечні для здоров'я. Отже, сигари менш шкідливі, ніж сигарети.

Ще один аргумент на користь сигар як менш шкідливих тютюнових виробів - сам процес куріння. Сигарети курять в затяг, глибоко вдихаючи дим в легені, щоб отримати легке наркотичну дію нікотину. Куріння сигар не передбачає вдихання диму в легені: його потрібно смакувати в роті, балуючи смакові рецептори. При цьому не важливо, з яких сортів тютюну роблять сигари – головне отримати задоволення від процесу. Такий спосіб вживання не викликає ні раку легенів, ні залежності від нікотину, як у випадку з сигаретами.

Основні відмінності

Виходячи з вищесказаного, можна назвати ключові моменти, чим відрізняються сигари від інших тютюнових виробів:

  • сигари - це натуральний продукт, повністю складається з тютюну, тоді як сигарети містять в собі тільки малу його частину;
  • сигари призначені для смакування ароматного диму, сигарети - для задоволення потреби в нікотині;
  • у продажу можна знайти різні форми сигар за розміром, модифікації і навіть кольором, тоді як сигарети мають стандартну форму.

Хочете дізнатися більше про процес куріння сигар? Як купити сигару ручної роботи, а не підробку? Шукаєте сигари для початківців або хочете спробувати щось новеньке? На сайті cigars.com.ua ви відкриєте для себе відмінний вибір сигар ручної роботи. Відкрийте для себе новий смак і стиль життя разом з нами!