Ручні сигари, яка їх справжня вартість і як не купити підробку?

29 березня 2018

Сигари ручної роботи

Куріння сигар схоже на мистецтво. Процес не вимагає поспіху і в корені відрізняється від звичайного куріння сигарет. Якщо у вас немає хоча 

cigari ruchnoi raboti

якби тридцяти хвилин вільного часу, то краще відкласти ароматну сигару на потім. Кожна сигара унікальна і неповторна. Вони відрізняються методом виготовлення, якістю тютюну, скруткою. Навіть рука майстра по скрутці, який, до речі, називається торседорос, має величезне значення. Далі в статті будемо розбиратися, які курильні сигари якісні, хороші, смачні, а які зовсім навіть навпаки. Навчимося відрізняти оригінали від підробок, розберемося, де купити Подарункові набори і скільки вони коштують.

Трохи історії

Взагалі сигара-це скручування з тютюнового листя, що має циліндричну форму. Мета її куріння-насолода густим тютюновим димом і неперевершеним ароматом. Вперше сигари стали популярні в середині 17 століття в Іспанії, а їх попередником вважаються скручування з листя кукурудзи і рослини cohiba, що мали популярність у індіанців. Після того, як Христофор Колумб висадився в Латинській Америці, його супутник капітан Родріго де Херес першим спробував даний «аналог». Куріння йому настільки сподобалося, що після прибуття додому він показував знайомим своє вміння «пити дим» за що був заарештований і посаджений у в'язницю, так як представники влади вирішили, що в Родріго де Хереса вселився диявол.

Найперша фабрика з випуску тютюнових виробів з'явилася на Кубі, але в Європі в той час тютюн тільки нюхали або курили в трубках. Тільки два століття потому, після скасування іспанцями монополії на кубинський тютюн, вони почали свою переможну ходу по світу.

Сигари ручної роботи

На сьогоднішній день існує два способи, щоб зробити сигари ручної скрутки:

  • hecho a mano;
  • totalmente a mano.

Перший спосіб дозволяє зробити курильне виріб вручну із застосуванням машинки. Для цього торседор обертає наповнювач сполучним листом і поміщає на пів години в спеціальну прес-машину. Всі інші операції крутильник виробляє тільки вручну.

Другий спосіб більш копіткий, трудомісткий, що вимагає високої кваліфікації крутильника, оскільки весь процес скручування виконується тільки вручну. Спочатку торседор акуратно згортає найбільш цінні листя, обертає сполучним листом і в кінці загортає в Покривний лист. Після до курильного виробу приклеюється шапочка, все зайве зрізається. Вироби, вироблені цим способом, вважаються елітними і не можуть коштувати дешево.

У всьому світі налічується більше 50 марок сигар, основні виробники знаходяться на Кубі. Далі йде Домініканська республіка, потім Гондурас, Нікарагуа, США.

За форматом сигари бувають двох видів:

  • PAREJO-прямі (рівні, циліндричної форми);
  • FIGURADO-фігурні

Колір покривного листа відповідає за весь колір курильного вироби. Всього їх налічується шість:

  • oscuro (сами темний колір, що межує з чорним),
  • maduro (кольори кави),
  • colorado maduro (трохи світліше попереднього типу, нагадує відтінок какао),
  • Colorado(стандартний коричневий),
  • colorado claro (світло-коричневий невеликий домішкою зеленого);
  • claro (світло-коричневий з жовтизною).

ottenki cigar

Поєднання сигар з напоями

Справжні цінителі вважають за краще розкурювати сигари, паралельно потягуючи ароматні напої. Оптимальним проміжком між затяжками вважається інтервал в тридцять-дев'яносто секунд, а час «полоскання» диму в роті 2-3 секунди. Ром, коньяк і віскі — найбільш поєднувані з тютюновим димом міцні напої, також підходять вино і портвейн, а з безалкогольних оптимальним варіантом вважається кава. До речі, є професія, основним завданням якої є підбір курильних виробів до напоїв або вашому настрою. Такі фахівці іменуються вітольє.

Ручні сигари, яка їх справжня вартість і як не купити підробку?

Курильні вироби можна купити як в магазині, так і замовити онлайн через Інтернет. З причини того, що сигари бувають різних марок, країн виробників, методів скрутки ціни на них сильно відрізняються. Ціновий діапазон від декількох десятків гривень, до декількох тисяч (природно, чим вище ціна, тим краще якість). Продаються вони як в пачках, так і поштучно.

Дорогі бренди, що підносяться в подарунок начальнику, бізнес партнеру, кращому другу, часто підробляють, видаючи дешевий товар за Елітний. Щоб не попастися на вудку шахраям слід в першу чергу звернути увагу на упаковку. Виробник елітної продукції ніколи не буде на ній економити. Вона не може бути виготовлена зі скла або фанери, так як тютюн при цьому втрачає свій смак і аромат. Всі написи, виконані на коробці повинні бути чіткими, рівними, без помилок. Найкращі сорти упаковують в коробки з кедрового дерева, їх поверхня повинна бути гладкою, рівною, без найменших дефектів, не забувайте що сигари повинні зберігатися в хьюмідори для сигар. В середині упаковки знаходиться спеціальний папір, вона повинна бути рівно обрізана, при цьому покриваючи вироби повністю, так само варто не забувати про те краю сигар повинні бути обрізані рівно, лежати вони будуть рівним поруч. Всі наклейки приклеєні акуратно, на одному рівні.

Купити сигари якісні та 100% оригінальні ви можете в нашому інтернет-магазині. Також можлива доставка в будь-яку точку України в тому числі: Київ, Дніпро (Дніпропетровськ), Харків, Запоріжжя, Одесу. Ми надає гарантію якості товару.