Рейтинг сигар: ТОП 5 найміцніших сигар

26 серпня 2020

Найміцніші сигари: симфонія смаку в кожній затяжці

Вибір сортів із високим вмістом нікотину, ретельна витримка, точна ферментація сприяють створенню сигар з інтенсивним складним смаком. Розглянемо міцні сигари з найвищим світовим рейтингом.

San Lotano Maduro

San Lotano Maduro – сигари середньої міцності з яскравим насиченим смаком та вершковим димом. Вони були створені в Нікарагуа, належать кубинському бренду Табакалера Фернандес.

Прекрасне опрацювання кожного елемента забезпечує надзвичайно приємне повільне горіння. Нещодавно видання Cigar Insider журналу Cigar Aficionado надало лінійці San Lotano Maduro вражаючу оцінку 92. Гідна продукція для справжніх поціновувачів.

The Traveller

Двадцятирічний досвід роботи в Tobacco World, численні подорожі світом надихнули Еміліано Лагоса на створення сигарного бренду The Traveler. Його вироби відбивають культурне багатство, яке відкрилося Еміліано під час подорожей. У процесі дворічної розробки блендер приділив увагу кожній деталі, ретельно відбираючи тютюнове листя з різних регіонів.

Так з'явилися тріумфальні вітоли ручної роботи, виготовлені майстрами-купажистами у Нікарагуа. Серія «Traveler» включає чотири версії: Робусто, Торо, Гран Робусто, Фігурадо. Кожна упакована в елегантну валізу зі світлого дерева, декоровану малюнками з тематики подорожей.

Bellas Artes Maduro

Це останній шедевр бренду AJ Fernandez, відомого виробництвом виняткових продуктів. Новинка відрізняється маслянистою темною бразильською обгорткою Mata Fina, мексиканською зв'язкою San Andres, містить суміш витриманих довголистих нікарагуанських наповнювачів, вирощених на фермах AJ в Естелі.

Зберігаючи повільно палаючу витолу оригінального пресування, Bellas Artes Maduro вражає нотками шоколаду, еспресо та солодких спецій. Окрім виняткового смаку, чарівне оформлення коробки та ремінців багаторазово підвищує естетику ритуалу куріння.

Nicarao Especial

Елітна продукція, що складається лише з бленду нікарагуанських тютюну п'яти регіонів. Серія Nicarao Especial – дуже міцні, щільно скручені вироби ручної роботи. Витяг тютюну для них триває від двох до п'яти років. Завдяки цьому продукція підкорює неперевершеною глибиною смаків має виразну, але водночас шовковисту міцність.

Суміш має виражений характер, розкривається елегантно і повільно. Ви поринаєте у світ дивовижних ароматів спецій з яскравими деревними нотами, відчуваєте приємну насолоду диму. Виріб зберігає збалансованість протягом усієї дегустації, горить рівномірно та повільно.

 

Costa Platinum

Друга преміальна лінійка сигар від фабрики Tabacosta S.A. в Нікарагуа - Costa Platinum. Її вперше представили світовій спільноті у 2016 році на виставці у Лас-Вегасі. Журналісти та поціновувачі сигар зустріли новинку з високим схваленням.

У Коста Платінум використовується витриманий темний аркуш Habano Oscuro, а також long-filler з нікарагуанських регіонів Естелі, Кондега та Халапа. Їм характерна щільна скрутка, рівномірне горіння, щільний попіл.

Смак багатий і багатогранний: спочатку розкриваються ноти солодкої випічки та шоколаду, далі вони набувають кавових кремових відтінків, а наприкінці йдуть завершальні ноти спецій та чорного перцю, характерні для нікарагуанських сигар.

П'ятірка найкращих: топ сигар по насиченості

Окрім елітної продукції, про яку детально розказано вище, існують інші чудові альтернативи. Пропонуємо вам спробувати топ-5 найміцніших насичених сигар світу:

  1. Sobremesa. Надзвичайно міцна продукція для досвідчених поціновувачів вражає своїм шовковистим смаком та складною багатогранною ароматикою.
  2. 601 La Bomba. Сигара повністю виправдовує свою назву. В її основі екстра-ферментований нікарагуанський Лігер. Потужна та міцна, вона розкривається натуральними тютюновими нотами, гострими та пряними кавовими гранями.
  3. La Flor Dominicana Double Ligero. Надмірно міцна, чудово збалансована сигара. У букеті смаків – тільки міцні пряні та перцеві тони, яскраві ноти солодкого кедра.
  4. Southern Draw Jacob's Ladder. Ароматна міцна сигара ручної роботи з обгорткою з широколистої пенсильванії та кращим тютюном нікарагуанським. Її смак поступово розкривається кедровими нотами, відтінками спецій та еспресо.
  5. Four Kicks Black Belt Buckle. Рідкісний продукт для поціновувачів могутності та вибухових ароматів. Підбадьорливий початок землістих відтінків переходить у багатогранний букет натуральних тютюнових уподобань з делікатною насолодою. Дегустувати таку сигару слід із витриманим бурбоном.

Кожна з представлених сигар – надмірно міцна для новачків, але досвідченим цінителям відкриває особливе задоволення. Всі релізи мають яскравий аромат, збалансований смак і неповторну міцність.

Що визначає міцність сигар

Міцність сигари визначається вмістом нікотину (природним алкалоїдом у тютюні). Нікотин впливає рівень міцності, ступінь на організм курця. Основні фактори, що визначають міцність:

  1. Тип тютюну. Кожен сорт – свій рівень нікотину. Нікарагуанський тютюн зазвичай вважається міцнішим за домініканський або гондурасський.
  2. Обволікаючий лист. Темний листок мадуро часто асоціюється з міцними сигарами. Він наповнює аромат багатством нот, а смак робить гранично насиченим.
  3. Склад бленду. Змішування різних видів тютюну з різних регіонів забезпечує більш складний глибокий смак, що також впливає на сприйняття міцностіі.
  4. Витримка тютюну. Тривала витримка тютюну пом'якшує гостроту нікотину, роблячи сигару м'якшою. Навпаки, молодий тютюн надає сигарі міцності.
  5. Розмір, формат. Більші товсті вироби є міцними за рахунок підвищеного вмісту тютюну.

Сприйняття міцності суб'єктивно, кожна людина по-своєму сприймає одну й ту саму витолу. Досвідчені курці часто оцінюють міцність сигари, виходячи зі своїх переваг та толерантності до нікотину.