Знаменті жінки, котрі курять сигари

02 жовтня 2023

У більшості людей сигари асоціюються з успішними власниками нафтових свердловин, бізнесменами або персонажами «Хрещеного батька». Курець – обов'язково чоловік, найчастіше середніх років та у дорогому костюмі. Однак така думка докорінно помилкова. Сигари люблять багато знаменитостей: Джоді Фостер, Бетт Мідлер, Клаудіа Шиффер, Дженніфер Лопес, Хайді Клум та Еллен Баркін.

Ритуал куріння займає чимало часу, дозволяючи відволіктися від суєти, і насолодитися ароматним димом. Знамениті жінки, які палять вітоли, справляють враження на чоловіків. Жінка з сигарою в роті асоціюється з сильною, впевненою в собі особистістю. Тому мода на жіночі вітоли та сигарні клуби зростає з кожним роком.

Жінки, що палять, в історії

Після цивілізації Майя залишилися пам'ятки, які розповіли вченим про любов індіанців до тютюну. За давніми свідченнями саме жінки займалися скручуванням сигар, а потім смакували їх нарівні з чоловіками.

Довгий час у Європі якісний листовий тютюн був рідкістю, тому знамениті жінки, що курять, відносились до вищих верств суспільства. Катерина Медічі сприяла поширенню рослини. Вона страждала на мігрень, тому лікар порадив королеві нюхати тютюн. Це допомогло подолати біль, і незабаром стало популярним при дворі. Указом Медичі тютюнові кущі висадили у Королівських садах.

Але пізніше поширене явище стало ознакою поганого тону. Жінки не могли собі дозволити курити на людях навіть легкі сигари. У той же час, по всьому Старому Світу розвивалися клуби для джентльменів, куди не пускали жінок. Там чоловіки насолоджувалися сигарами та обговорювали політику за келихом витриманого віскі.

У 19 столітті сигари на публіці могли курити лише бунтарки, на кшталт відомої письменниці Жорж Санд. Вона не соромилася свого захоплення і за свідченнями сучасників могла викурювати 6-7 сигар на день. На початку 20 століття публічно насолоджувалися сигарами відомі актриси:

  • Марлен Дітріх;
  • Боні Паркер;
  • Грета Гарбо;
  • Бет Девіс.

Феміністичний рух не лише вирівняв жінок у правах із чоловіками, а й зняв обмеження з куріння. Наприкінці 20 століття відбувся справжній бум на жіночі сорти вітол. У багатьох країнах відкрилися сигарні клуби для жінок.

Жінки знаменитості, які цінують гарні сигари

Виробники зайнялися випуском спеціальних жіночих сигар із тонкими ароматами. Однак багато поціновувачів купують класичні вітоли. Серед сигарних шанувальниць є актриси, моделі, співачки, які відкрито демонструють своє захоплення.

Вупі Голдберг

Вупі Годлберг з сигарою

Знаменитість не відмовляє собі в задоволенні насолодитися ароматним димом. Вупі Голдберг палить із підліткового віку, проте не приділяє цій звичці весь вільний час. За день актриса викурює одну сигарилу, коротку чи стандартну сигару.

Зірка Голлівуду обирає бренди Davidoff та Cohiba. Вупі Голдберг ніколи не обрізає вітоли, а проколює їх. Для улюбленого способу розслаблення актриса знаходить час навіть у щільному графіку. На думку зірки, головне в курінні сигар –  робити це не поспішаючи.

Лінда Євангеліста

Популярна топ-модель із Канади уважно стежить за сигарною модою. Її улюблений журнал – Cigar Aficionado, в якому описують усі новинки та зміни у тютюновому виробництві. Про свою пристрасть Лінда Євангеліста розповідає в кожному інтерв'ю. Вона розуміється на таких тонкощах, як кольори та типи листа для покриву, знає види начинки, особливості брендів тощо.

Лінда Євангеліста з сигарою

Модель віддає перевагу класичним вітолам, скрученим на Кубі. Євангеліста купує преміальні сигари від брендів зі світовим ім'ям і захоплюється порівнянням ароматів та смаків. Високо цінує співрозмовників, які підтримують любов до сигар.

Шерон Стоун

Персонаж карколомної Шерон Стоун у вестерні «Швидкий і мертвий» відважно скаче на коні, бере участь у перестрілках і палить сигари. Вільна демонстрація пристрасті в кадрі та особистому житті вплинула на сучасність. Тепер жінка з сигарою асоціюється з успішною, самодостатньою та сексуальною дамою.

Шерон Стоун з сигарою

Колишня модель не гребувала оголеними фотосесіями з сигарою в зубах. У фільмах її героїні часто палили цигарки. Чого тільки вартий кадр з допитом в «Основному інстинкті». У повсякденному житті Шерон Стоун насолоджується якісними скрутками тютюнового листя.

Демі Мур

Зірка культових американських фільмів зізнається, що дуже любить аромат сигарного диму. Якісна вітола допомагає жінці скинути напругу після важкого робочого дня. Улюблені сорти актриси родом із Куби. Мур купує продукцію середньої міцності брендів Montecristo та Cohiba.

Демі Мур з сигарою

Знаменитість надає перевагу тонким довгим Panetelas з діаметром 32-38 мм, або популярним Marevas, 45 мм у діаметрі. У поїздки Демі Мур завжди бере із собою х'юмідор невеликого розміру, щоб запас улюблених сигар залишався під рукою.

Мадонна

Мадонна з сигарою

Улюблений бренд співачки Romeo y Julieta. Мадонна щотижня витрачає близько 50 000 доларів на якісний кубинський тютюн. Знаменитість стверджує, що за багатого на події життя їй необхідно розслаблятися. Найкраще скинути напругу співачці допомагає сигара з коктейлем.

Сальма Хайєк

Сальма Хайєк з сигарою

Перша мексиканка, яка номінувалася на «Оскар», обожнює сигари. Мексика є батьківщиною тютюну, а дикі рослини досі вільно почуваються на берегах озера Тітікака. Кубі двічі доводилося просити мексиканців про завезення кущів, коли весь тютюн на острові вироджувався чи занедужав. Сальма Хайєк не соромлячись курить улюблені сигари при зручній нагоді, і знімається у відвертих фотосесіях з вітолою у руках.

Ріанна

Ріанна з сигарою

Відома співачка родом з Барбадосу відкрито демонструє свою пристрасть до ароматних вітол на фотографіях. Вона навіть зняла кліп разом із Шакірою, в якому дівчата, що палять, лежали на ліжку і співали про любов до одного чоловіка. Ріана вибирає кубинські вітоли великого діаметру з терпким смаком та солодкуватим ароматом.