Як курити сигари правильно? Основні тонкощі куріння

17 травня 2019

Для тих, у кого сигара після обіду — звичний ритуал, наведена нижче інформація може виявитися не надто цікавою. Однак новачкам у світі пряного густого диму ознайомитись з нею просто необхідно. Зараз ми розповімо про те, як курити сигару правильно, насолоджуючись процесом.

Багато курців відмовляються від цього задоволення через минулий негативний досвід. Повірте, якщо ви відкусите шапочку, прикурите від бензинової запальнички, вдихнете дим — вже ніколи не зможете гідно не оцінити навіть найкращу сигару. Тепер опишемо процес покроково.

Як правильно курити сигару: зрізаємо шапочку, регулюємо міцність

як курити сигару

Вникаючи в тонкощі насолоди, можна виділити два найважливіші аспекти: обрізання шапочки, контроль міцності куріння.

Подібно до капсули кавового зерна, сигара містить у собі смак, незрівнянний аромат. Щоб зв'язати листя наповнювача воєдино, їх щільно скручують, закріплюють покривним листом, а з одного кінця прикріплюють ковпачок для запобігання розкручування виробу. Саме цей ковпачок потребує обрізки.

Насамперед для такої процедури слід використовувати гільйотину або спеціальні ножиці. Дуже важливо вибрати якісні ножиці. Лезо з м'якої сталі швидко затупиться, рватиме щільний тютюн, а не різатиме його. Сам процес різання вимагає знань: діаметр зрізу безпосередньо впливає на кількість диму, його насиченість, міцність.

Однак слід бути обережним: ніколи не знімайте ковпачок повністю. Це призведе до розкручування, що перетворить куріння на процес, схожий на куріння сильно насиченої сигарети.

Для курців-початківців рекомендується обрізати 2-3 мм від ковпачка класичних видів впевненим рухом ножиць або гільйотини. Зріз має бути зроблений під прямим кутом (90 градусів) до тіла скручування.

Figurado також обрізається прямо, але в місці різкого звуження ковпачка. Тут залежність між міцністю та діаметром зрізу більш виражена, тому різновид Figurado краще підходять для досвідчених курців.

Якщо ви успішно обрізали шапочку — час переходити до наступного важливого етапу — запалювання.

Як курити сигари правильно

Можливо, ви бачили в кіно як відбувається куріння сигар — легендарні Шварценеггер чи Сталлоне чистять бензинову запальничку, підносять її до сигари та кілька разів вдихають дим. Однак цей спосіб абсолютно неправильний!

Відмовтеся від використання бензинових запальничок, прикурювання від банкнот або картонних сірників — вони можуть надати тютюну неприємного запаху. Віддайте перевагу «реактивним» запальничкам. Коли таких немає під рукою — цілком підійдуть великі дерев'яні сірники або звичайні запальнички.

Обрізаємо та підпалюємо сигару

 

Отже, після того, як ми обрізали кілька мм шапочки під рівним кутом, можна приступати до процедури підпалу.

  • Засвітіть полум'я, тримайте скручування під прямим кутом до нього.
  • Акуратно, повільно обертайте сигару навколо своєї осі, добиваючись рівномірного тління по кінчику.
  • Піднесіть до губ на відстань близько +-1 см від полум'я.
  • Продовжуйте скручувати, повільно втягувати повітря.
  • Погасіть запальничку, злегка подуйте на кінчик сигари, щоб забезпечити рівномірне тління.

Весь процес може зайняти 2-3 хвилини, але він того вартий. Квапливість тільки заважає процесу куріння, не дозволяє повною мірою насолодитися ним.

Як розкурити сигару: насолоджуємося ароматним димом

Експерти мають звичку описувати відчуття від куріння кожної третини окремо. Це пов'язано з тим, що в процесі розкурювання сигар смак поступово розкривається, досягаючи піку концентрації в останній третині. Але не поспішайте досягати максимуму. Таке куріння значно відрізняється від куріння сигарети.

Пам'ятайте, що густий ароматний дим не слід вдихати. Відчуйте дим у роті, можете випустити його через ніс, щоб відчути гостроту, але в жодному разі не втягуйте його в легені. Відчуйте атмосферу неймовірного смаку, а не типовий нікотиновий приплив. Нікотин все одно потрапить до організму, але не через легені. Він всмоктується слизовою оболонкою рота, носоглотки.

Під час куріння не поспішайте. Робіть повільні, плавні та розслаблені затяжки. Уявіть, що час зупинився, ви у стані чистого розслаблення. Чим холодніше дим, тим краще розкриваються смакові, ароматичні якості тютюну.

cigara-new-world

Дайте попелу випасти природним чином. Не збивайте його. Також намагайтеся не гасити сигару, але також не тримайте її в роті занадто довго, оскільки слина може призвести до розгортання тютюнового листя.

Якщо сигара перестала тліти, можна обрізати кінчик, потім знову запалити її. Однак не залишайте її до наступного дня, тому що вчорашній аромат навряд чи припаде вам до смаку.

Як правильно гасити сигару: послідовність дій

Щоб правильно погасити сигару, необхідно підійти до заключного етапу з обережністю. Уникайте поширеної помилки, пов'язаної з роздавлюванням задньої частини сигари або агресивним постукуванням по ньому, щоб змусити згаснути вугілля. Такі дії можуть не тільки пошкодити ніжну обгортку, а й випустити небажані гіркі аромати. Ідеальний варіант — дати сигарі полежати в попільничці, дозволити їй догоріти самостійно.

На останніх затяжках не піддавайтеся спокусі глибоко затягнутися. При вдиханні гіркі смоли, токсини можуть потрапити до рота, залишивши неприємний післясмак. Натомість робіть неглибокі затяжки, смакуючи аромати, що залишилися, обережно обертаючи ароматний дим між пальцями.

Терпіння — ключовий момент при правильному гасінні. Поспіх у цьому процесі може призвести до того, що тютюн буде витрачено марно, зіпсує загальне враження від смакування ароматного диму. Прийміть неквапливий темп куріння. Насолоджуйтесь моментом.

Виконання послідовних дій гарантує витончене, приємне завершення процесу. Правильне згасання дозволяє розкрити її кінцевий смак, залишає незабутнє враження від добре проведеного часу. Пам'ятайте, що кожна сигара — це подорож у світ задоволень.