Як і де зберігати сигару?

28 жовтня 2019

 

Куріння-шкідлива звичка, з цим твердженням не посперечаєшся. Втім, цінителі таких тютюнових виробів, як сигари, відносять себе до іншого класу курців. Сигари, як і дорогий елітний алкоголь, не обов'язково вживати щодня, перетворюючи процес в залежність.

Багато людей подорожують по країнах і купують різні тютюнові вироби для своєї колекції. Дорога в усіх відношеннях продукція є особливим хобі багатьох людей. При цьому дуже часто новачки не знають, як зберігати сигари в домашніх умовах. Через це багато цінних виробів псується і втрачає свою якість. Особливо важливе питання - при якій вологості зберігати сигари? Від цього показника залежить, як довго ваша колекція буде радувати око.

Як і де зберігати сигари?

Якщо купувати якісну продукцію і дотримуватися умов, то сигари можуть зберігатися до 15 років. Як стверджують фахівці з сигар, протягом перших трьох років вони кілька втрачають свій букет ароматів. Тому, якщо ви хочете насолодитися курінням сигар, не варто тримати їх вдома більше 5 років. Якщо ж мова йде про недоторканною колекції, то тут тимчасові рамки ширше.

Основні вимоги до зберігання сигар:

  • Температурний діапазон повинен знаходитися в межах 16-21оС. При знижених температурах є ризик відволоження продукту, а температура більше 24оС викличе розкручування листя тютюну і псування сигари.
  • Якщо температура піднімається вище 24оС (наприклад, влітку або в зимовий опалювальний період), то свою колекцію краще перемістити в більш прохолодне (не вологе) місце, наприклад, в комору або сухий підвал. Холодильник для цих випадків не підходить категорично через низькі температури і сторонніх запахів їжі.
  • Рівень вологості, який повинен контролюватися спеціальним приладом — гігрометром, зазвичай дорівнює 65%. Саме такий показник рекомендують виробники кубинських сигар. При зниженні вологості лист пересохне, а при підвищенні — відволожиться і покриється цвіллю.

Стежити за мікрокліматом в приміщенні необхідно, а для правильного зберігання тютюнових виробів бажано використовувати спеціальну ємність — хьюмідор.

Хьюмідор для сигар

Х'юмідор. Що це і яке його призначення? Під цією назвою ховається ящик з щільно прилеглою кришкою, в якому підтримуються оптимальні для зберігання сигар параметри мікроклімату. Без цього простого аксесуара простежити за збереженням виробів дуже складно навіть при наявності всіх приладів обліку. Ви можете виїхати на тривалий час з дому, а за цей час показники температури можуть змінитися з різних причин. Хьюмідор вирішує такі проблеми раз і назавжди.

В одному ящику не можна зберігати сигари різних сортів тютюну, особливо мають різний аромат, оскільки в герметичній упаковці їх індивідуальність зникне. Розміри хьюмидоров можуть бути різними, як і ціна на них. Так, вартість сигар ручної роботи може бути дуже висока, проте справжні цінителі не скупляться в цьому відношенні. Найчастіше виріб виготовляється з деревини іспанського кедра, внутрішні елементи не обробляються, щоб покриття добре вбирало і віддавало вологу при необхідності.

За рівень вологості в ящику відповідає волога губка, а в дорогих кейсах — спеціальна електронна система. Для зволоження використовується тільки очищена вода, яка не викликає появи цвілі. У будь-якому хьюмідор повинен знаходитися спеціальний гігрометр для контролю рівня вологості.

Якщо вас цікавить хьюмідор для сигар, купити його ви можете в нашому магазині Cigars за найвигіднішими цінами.

Як небажано зберігати сигари?

Зберігання сигар у вологих умовах неприпустимо. Є й інші правила зберігання:

  • Сигари не можна зберігати один на одному, так як, по-перше, нижні шари можуть пошкодитися, по-друге, є ризик як пересушування, так і відволоження.
  • Не варто витягувати сигари з герметичної упаковки, якщо ви не плануєте їх курити. Продукція в упаковці буде зберігатися набагато довше.
  • Не можна просто скласти сигари в кейс і забути про них. Слід періодично оглядати тютюнові вироби на предмет псування і цвілі, перекладати їх місцями. Так ви продовжите їм "життя".
  • Зберігання сигар на око неприпустимо. У вас повинні бути прилади для контролю всіх умов, якщо ви не хочете викинути свою колекцію через короткий проміжок часу.

Якщо ви шанувальник або колекціонер цих специфічних тютюнових виробів, то Cigars інтернет-магазин сигар - саме те, що вам потрібно. Тут вас чекає найширший вибір кубинських сигар, аксесуарів до них, хьюмідорів та іншої продукції, яка важлива для справжніх цінителів цього продукту. Ми гарантуємо якість будь-якого товару, тому можете не хвилюватися, що покупка вас розчарує. В Україні купити сигари тепер не складає труднощів.