Які сигари любив курити кубинець Фідель Кастро

06 травня 2019

fidel-castro-s-sigaroyФідель Кастро — один із найяскравіших, легендарних правителів історії та затятий курець. Відомий своїм шаленим революційним духом, він разом із Че Геварою боровся з диктаторським режимом Батисти. Він став визначним кубинським командиром. Крім того, Кастро був незмінним шанувальником сигар, постійно носив їх із собою, навіть на офіційних заходах. Не дивно, що в кожному інтерв'ю у нього питали про сигарні уподобання.

Шлях цього кубинського лідера інтригує. Життя лідера наповнене несподіваними поворотами. Народившись у сім'ї землевласника та куховарки, Кастро стараннями батька здобув гарну освіту в університеті Гавани. Вузовські викладачі відзначали його неабиякий розум, чудову пам'ять. У студентські роки він познайомився з працями К. Маркса, інших комуністичних лідерів, які мають високий статус на світовій арені, що розпалило в ньому революційний запал.

Думки про Кастро різко розходилися. Одні вважали його доблесним противником американського імперіалізму, інші люто таврували, називаючи тираном. Його харизматична присутність нікого не залишала байдужою. Однак ми зосередимося не на його біографії чи політичній кар'єрі, а на відношенні лідера до куріння сигар, а також тієї ролі, яку ця звичка відіграла у його житті.

Улюблені сигари Фіделя Кастро

kakie-cigari-kuril-castro

Найцікавіший факт про Фіделя Кастро — неабиякий ораторський талант лідера. Він легко зачаровував аудиторію довгими промовами, розмовляючи зі своїми слухачами протягом багатьох годин. За виступ тривалістю понад 7 годин він навіть був занесений до Книги рекордів Гіннеса.

Інший видатний рекорд — кількість замахів на його життя, що перевищує кількість замахів на будь-якого іншого правителя в історії: 630 замахів за допомогою:

  • отрутb;
  • пострілів;
  • інших засобів.

Широко відома унікальна здатність кубинського революціонера визначати якість сигар без дегустації. Він стверджував, що «бачить сигари наскрізь», демонструючи свою компетентність.

Його пристрасть до сигар почалася в 15 років, коли батько, відданий поціновувач тютюну, познайомив його з мистецтвом насолоди їх ароматним димом. Лідер дуже дорожив можливістю споживати ароматний дим. А улюбленими сигарами Фіделя Кастро, звичайно, були кубинські види тютюнових скруток.

 

Будучи учасником революційного руху, Кастро провів переконливу паралель між сигарами та революцією на Кубі. Він красномовно розповів про те, як крихітний тютюновий паросток завзято перетворюється на всесвітньо відому, його улюблену ароматну сигару Cohiba, яка відбиває боротьбу Куби:

  • за незалежність,
  • зростання,
  • визнання.

Кастро підкреслив значення виробництва сигар для економічного розвитку країни, розглядаючи його як мистецтво, засноване на традиціях, майстерності. Він порівнював виробництво кубинських сигар із твором музики, що вимагає як знання інструменту, так і творчого натхнення.

Пристрасть кубинського лідера до сигар увійшла до легенд. Фідель розповідав, як вони допомагали йому у важкі моменти воєнного часу, де він:

  • беріг останнє скручування з тютюнового листя до приходу хороших новин;
  • святкував тріумф із її ароматним димом;
  • знаходив втіху під час поганих новин.

Протягом 44 років Фідель Кастро тримав у руках сигару, накопичуючи навколо цієї звички інтригуючі анекдоти. Одна з таких історій відноситься до правління в СРСР Леоніда Ілліча Брежнєва. Щоб уникнути незручного вітання «три поцілунки» на офіційних прийомах, Фідель спритно тримав сигару в роті, вміло регулюючи дипломатичні відносини, не ображаючи.

За що Кастро любив сигари Cohiba

chto-kuril-castro

Команданте прожив довге життя, померши у віці 90 років. Хоча на багатьох фото він зображений із сигарою Cohiba Churchill, у цьому зображенні є неточності.

Через тяжку хворобу, яка почалася приблизно 1985 р., Кастро повністю припинив курити. Його улюбленими сигарами були невеликі марки. Він віддавав перевагу Romeo y Julieta Churchill, Partagas, H. Upmann, а найчастіше — маленькі Cohiba Esplendidos, які він іноді тримав у руках, не закурюючи.

Сьогодні різновид Cohiba — одна з найпрестижніших, найвідоміших у світі. Їхня історія пов'язана з Кубою, легендарним Фіделем Кастро, який був одним із перших шанувальників цієї марки.

Популярне найменування було зареєстроване у 60-х роках минулого сторіччя. Спочатку воно призначалося лише лідера Куби, його брата Рауля. Марка Cohiba також подавалася як частування лідерам інших держав, які приїжджали до Кастро з діловими та дипломатичними візитами. Пізніше це задоволення стало доступнішим для всіх цінителів яскравого смаку кубинських скруток.

Cohiba відрізняється чудовою якістю тютюну, ретельним відбором листя, майстерністю складання. Одиниці цієї марки пропонують багатий, складний смак із відтінками:

  • деревини,
  • прянощів,
  • шоколаду.

Вони мають особливий авторитет серед любителів, які високо цінують витончений аромат, неповторний смак, вишукані нотки тютюну. Cohiba — це втілення розкоші, елегантності, які зробили легендарну кубинську марку щирим символом вишуканості, високого класу.

До 90-річного ювілею Кастро один із майстрів сигарної справи виготовив із кращого нюхального тютюну величезну 90-метрову сигару вагою 80 кг, яка була занесена до Книги рекордів Гіннесса.

У нашому інтернет-магазині Cigars ви знайдете щось справді унікальне, вишукане. Пропонуємо вироби від найкращих світових марок:

Кожна з них відома чудовою якістю, неповторними ароматами, які подарують незабутні моменти насолоди.

Куріння сигар — це не лише престижне задоволення, це справжнє мистецтво. Відмінна риса нашої продукції — витонченість, гармонія у кожній ноті смаку. Ретельно відбираємо для вас тільки найкращі марки, щоб ви могли отримати справжнє задоволення від густого терпкого диму, що огортає задоволенням, розслабленням. А наші експерти готові допомогти вам із вибором кращої продукції.

Cigars.com.ua — це місце, де можна придбати по-справжньому вишукані сигари оригінальної якості!