Найвідоміші курці сигар

07 травня 2019

Щоб створити одну сигару, потрібно ретельно доглядати за тютюновими кущами, обережно збирати листя, довго висушувати їх, а потім вручну скручувати в щільний циліндр. Отримана Вітола дорого обходитися, тому доступна далеко не кожному. Багато тих, хто курить із знаменитостей, витрачає сотні тисяч доларів на своє захоплення.

Сучасні вдосконалення допомогли автоматизувати скручування та знизити ціну. Проте початкова висока вартість призвела до усталеної думки, що вітоли можуть собі дозволити лише найвпливовіші та найбагатші люди. Спочатку до цього прошарку належала аристократія та політики, пізніше приєдналися бізнесмени, митці та спортсмени.

Знамениті курці серед політиків

За келихом міцного алкоголю з сигарою вже кілька століть приймаються доленосні рішення для багатьох країн. Королі, президенти, прем'єри та депутати вже кілька століть поспіль не відмовляють собі у такому задоволенні, як якісна сигара.

У середньому куріння однієї вітоли займає від 30 хвилин до 2 годин. Афісіонадо використовують цей час для релаксації, дружніх розмов чи важливих переговорів. Різні сорти тютюну, комбінація листя з кількох країн або місць зростання дає неповторні відтінки смаку та аромату. Сигари, як вино, пробують не поспішаючи, щоб розрізнити найменші тонкощі бленди.

Найвідоміші курці з політиків:

  • Уінстон Черчілль;
  • Отто Фон Бісмарк;
  • Фідель Кастро;
  • Ернесто Че Гевара;
  • Джон Кеннеді.

Сьомий президент США Ендрю Джексон міцно закріпив звичку у Білому Домі. Пізніше його традицію продовжив Рональд Рейган, який у молодості знімався у рекламі нікотинових виробів. Любов Барака Обами до «гаван» сприяла потеплінню відносин США з Кубою.

Президент Югославії Йосип Броз Тіто визнавав лише преміальні вітоли прямо з Куби. Англійський король Едуард, який правив на початку 20 століття, дозволив підданим вільно диміти у громадських місцях. Ніколя Саркозі курив навіть у президентському літаку.

Хто із зірок курить сигари в акторському середовищі

Діячі мистецтва завжди високо цінували дієві способи розслаблення. Сигари швидко увійшли до переліку улюблених звичок у художників та письменників. Пікассо любив різні сигари, не виділяючи конкретної марки. Головне, щоб вони були великими і мали яскравий смак. Марк Твен купував найдешевші сорти та міг за день викурити від 22 до 40 штук. Зігмунд Фрейд стверджував, що хороша сигара підвищує його працездатність.

З розвитком кіноіндустрії актори активно приєдналися до шанувальників тютюну. Часто вони грали вигаданих аристократів або впливових людей, що реально існували, і використовували вітоли в кадрі для підтвердження статусу героя. Після першого знайомства з тютюновими виробами артисти неодмінно поверталися до них знову.

Арнольд Шварценеггер

Знаменитий спортсмен, актор і політичний діяч із дивовижним світом сигар познайомився завдяки тестю. На той момент Арнольдові було тридцять, і він прийшов у гості до батьків майбутньої дружини. Коли дружина не задоволена клубами диму, Шварценеггер нагадує, хто саме відкрив йому смак якісних вітол.

Арнольд Шварценеггер з сигарою

Як і багато любителів класики, Арні обожнює кубинські бренди. Серед його лідерів Montecristo, Cohiba, Hoyo de Monterey, Punch. Іноді він насолоджується продукцією Davidoff. Останніми роками Шварценеггер зацікавився домініканським виробником Daniel Marshall. Бренд навіть випустив іменну серію Black Label Aged, з підписом актора на кожній вітолі.

Сільвестр Сталлоне

Актор із раннього віку пристрастився до сигарет. Його залежність була настільки велика, що Сталлоне курив прямо на рингу під час зйомок «Роккі». Пізніше, на знімальному майданчику "Кулака", чоловік познайомився з сигарами. Спочатку він купував вітоли для підтримки статусу, але швидко розкуштував вишуканий смак і аромат, перетворившись на справжнього поціновувача.

Сільвестр Сталлоне з сигарою

Сільвестр Сталлоне намагається курити вдома, а не на публіці. Він любить неспішний процес у комфортних умовах без сторонніх очей. За день актор викурює кілька сигар. Сталлоне не вразили кубинські «гавани». Улюблений бренд актора Arturo Fuente родом із Домінікани. Чоловік віддає перевагу міцним сортам, і особливо виділяє Fuente Fuente Opus X.

Джек Ніколсон

Актор є затятим шанувальником гольфу. За один раунд він міг викурювати більше половини пачки цигарок, що ніяк не сприяло успіху на полі. Якось його персонажу в кіно потрібно було курити сигари. Їхній аромат і смак несподівано сподобалися Ніколсону, він переніс звичку у повсякденне життя. На подив актора це допомогло заспокоїтися під час гри в гольф і досягти гарного результату.

Джек Ніколсон з сигарою

Джек Ніколсон вибирає продукцію Cohiba, Romeo y Julieta, Montecristo. Через заборону на прямий продаж у США, актору доводиться їздити за улюбленими вітолами в інші країни. Він дбайливо зберігає сигари у величезному х'юмідорі, і розкурює їх у колі друзів.

Леонардо Ді Капріо

Леонардо Ді Капріо з сигарою

Актор не виставляє життя напоказ. Це стосується не лише дівчат, а й переваг у алкоголі та нікотині. Персонажі Ді Капріо часто з'являються у кадрі із цигарками в зубах. Найвідоміший плейбой Голлівуду не раз зізнавався, що намагався кинути палити, але так і не зміг подолати залежність. Лео насолоджується сигарами в домашній обстановці, поєднуючи вітоли з келихом міцного алкоголю.

Арманд Ассанте

Знаменитий актор відкрито визнає свою пристрасть до якісного тютюну. Він любить експериментувати з форматом та сортом вітол, пробує різні бренди. Ассанте часто купує продукцію Cohiba, Arturo Fuente, Hoyo de Monterey.

Арманд Ассанте з сигарою

Найбільшою сигарою за визнанням чоловіка стала Romeo y Julieta 1953 року випуску. Дореволюційна скрутка ручної роботи подарувала Арманду Ассанте незабутні відчуття та післясмак десерту. Останніми роками інтерес актора привернув бренд Plasencia з Нікарагуа. Чоловік зайнявся з компанією спільною розробкою ідеальної вітоли.