Навіщо потрібні х'юмідори для сигар?

28 березня 2018

Ви коли-небудь замислювалися про те, чому одна сигара, викликає захват, а інша, куплена в іншому магазині або з іншої партії не викликає не те що захоплення, а навіть неприязнь? Вся справа в зберіганні курильного продукту. Більшість з них вироблені в країнах з жарким, вологим тропічним кліматом. У нашій країні, як і на основній частині європейського континенту, клімат відрізняється не тільки температурою, але і вологістю. Саме вологість грає величезну роль в зберіганні сигар, відповідає за їх смак і аромат. Тому для транспортування і зберігання використовується спеціальна скринька для сигар яку ще називають х'юмідор.

Х'юмідори для сигар: цінність та призначення

Х'юмідор для сигар - це шкатулка для зберігання курильних виробів. Головне її завдання-підтримувати ідеальний мікроклімат, в основі якого лежить оптимальна вологість повітря 68-72 відсотка. Виготовляються вони з дерева, в основному іспанського кедра або горіха. Саме ці сорти славляться своєю здатністю вбирати і віддавати вологу, а також не мають різкого запаху, що перебиває аромат тютюну. Основою будь-якого х'юмідора або як його часто називають х'юмідор, є зволожувач. У найпростіших моделях для зволоження використовується чашка і промочена губка, більш дорогі оснащені електронним приладом, який активує розпилювач вологи, якщо вологість повітря впала нижче необхідного рівня. Х'юмідори преміум класу випускають:

  • з психрометром;
  • з гігрометром;

Х'юмідор зазвичай має кілька відділень, для зберігання різних видів сигар.

Догляд за х'юмідором

Купити коробку для зберігання тютюнових виробів і просто засипати туди сигари не вийде, так як при такому зберіганні вони будуть зіпсовані. Перш ніж скласти в шкатулку свою дорогоцінну колекцію, її необхідно правильно «налаштувати». Для цього покладіть зволожувач ненадовго в воду, зазвичай цей інтервал становить 10 хвилин. Потім витріть його насухо і поверніть в х'юмідор. Залиште шкатулку на добу в приміщенні з температурою 22-23 градуси Цельсія, для того, щоб деревина добре наситилася вологою. Потім відкалібруйте гігрометр і виміряйте Вологість в місці для зберігання. Оптимальний її відсоток-від 68 до 72 %. Якщо вологість більше потрібної, то відкрийте коробочку для провітрювання, якщо вона нижче, то долийте води в зволожувач.

Зберігати х'юмідор необхідно в місці, куди не проникають прямі сонячні промені, оптимальна температура око 20 градусів Цельсія. Протирати пил з нього потрібно сухою м'якою тканиною, без використання хімічних засобів. Вода, що заливається в зволожувач, повинна бути дистильованою. Звичайна водопровідна не підходить, так як залишає на стінках наліт.

Наслідки неправильного зберігання сигар

nepravilnoe hranenie cigar

  У разі недотримання правил зберігання курильних виробів, сигари будуть зіпсовані.

  Якщо дерев'яний ящик для їх зберігання буде занадто сухим, то дерево з часом витягне всю вологу з сигар, в результаті чого вони стануть сухими, втратять свій смак і аромат.

  Якщо ж вологість перевищує допустиму, курильні вироби насичуються водою і мокріють, стають зморшкуватими. Викурити такий виріб в принципі можна, але задоволення даний процес вам явно не принесе.

  При занадто високій температурі зберігання на поверхні тютюнового листа з'являється цвіль. Такий виріб необхідно терміново викинути

  Також існує така хвороба сигар, як тютюновий жук. Він залишає на тютюні маленькі дірочки. У разі його появи виріб, природно необхідно викинути.

Х'юмідор в подарунок

Для цінителя сигар коробка для їх правильного зберігання буде прекрасним подарунком. Її можна презентувати начальнику, бізнес партнеру, кращому другу, та взагалі будь-якому любителю тютюну. Де купити подібний подарунок? Скільки коштують х'юмідори? Яка вартість доставки? Відповіді на всі запитання можна отримати у менеджерів нашого порталу. Наш інтернет-магазин Cigars надає широкий вибір х'юмідорів вищої якості недорого. Також на сайті представлені аксесуари для куріння сигар, такі як ножиці, гільйотини, запальнички Портсигари. Ціни на них різноманітні. Доставку в будь-який регіон України, будь то Київ, Дніпро( Дніпропетровськ), Харків, Запоріжжя, Одеса, можна також замовити онлайн через Інтернет. Якість виконання аксесуарів, тютюнових і всіх супутніх товарів завжди на висоті.

Як правильно зберігати сигари ми розібралися, а як же правильно обрізати сигару?