Сигара vs сигарилла: на чому зупинити свій вибір

29 березня 2019

Сигари і сигарили-дві представниці великого світу, що об'єднують кращі сорти тютюну, вирощеного на плантаціях Куби, Домінікани, Нікарагуа, неповторні палітри смаку, задоволення і особливий поетичний настрій, який опановує всіма, хто стає його частиною. Візуально різниця між сигарою і сигариллою полягає лише в розмірах. Вони мають багато спільного, і стосується це перш за все структури цих виробів. Немає чітких меж і між спільнотами любителів сигар і прихильників куріння сигарил, і найчастіше останні виявляються незамінними в тому випадку, якщо людина відчуває бажання курити, але обмежений у часі.

Щоб все ж провести якісь грані між цими виробами, спробуємо якомога детальніше розібратися, чим відрізняється сигара від сигарили, в чому їх переваги і недоліки.

chto-predstavlyaet-cigaraЩо являє собою сигара

Створення сигари-справжнє мистецтво, а будь-який з цих виробів складається з трьох складових:

  • Покривний лист;
  • Сполучний лист;
  • наповнювач.

"Душею" сигари є наповнювач — саме він визначає її смакові якості, ступінь фортеці. Сполучний аркуш — це такий корсет, який формує «фігуру» вироби і дозволяє утримувати наповнювач в певній формі, що робить вплив і на якість горіння. І нарешті, Покривний лист-її "одяг", від якої залежать загальні враження від сигари, її привабливість.

Кожен з елементів сигари виконує свою функцію в загальній справі формування індивідуальних характеристик виробу. У продукції, яка виготовляється вручну, використовується цілісний лист тютюну, який нарізається на смужки по всій довжині сигари. Вироби, для виробництва яких застосовуються машини, містять один з трьох видів тютюнового листа (ligero, seco, volado), а склад наповнювача кожна компанія тримає в найсуворішому секреті.

В якості сполучного листа використовуються міцні тютюнове листя, здатні зберегти форму сигари. У переважній більшості випадків він підбирається тільки лише на підставі фізичних характеристик. Проте, при виготовленні елітної продукції і він може брати участь у формуванні смаку і фортеці, для чого використовують особливі сорти тютюну, що дозрівають протягом як мінімум року.

Особливі вимоги пред'являються до покривного листа, який повинен бути виготовлений з тютюну найвищої якості, і саме від нього більшою мірою залежить ціна сигари (до 70 відсотків вартості виробу). Любитель сигар оцінює їх саме за зовнішнім виглядом, текстурою і аромату покривного листа, тому таке ставлення до його підбору повністю виправдано.

Більш докладно про сигарах, про основні правила їх вибору, а також ТОП сигар 2019 року читайте в наших попередніх статтях.

chto-predstavlyaet-cigarillaЩо являє собою сигарила

Поява сигарил, таких собі лайт-сигар, пов'язують з великим попитом на якісні тютюнові вироби, які дозволили б втрачати менше часу на куріння. За зовнішнім виглядом-це щось середнє між звичайними сигаретами і сигарами.

Перші зразки цієї продукції з'явилися ще на початку 20 століття. Спочатку виробники випускали невеликі партії сигарил, що було пов'язано з трудомісткістю процесу їх згортання. Обладнання для автоматизації їх виготовлення з'явилося тільки в середині 20 століття, але навіть зараз на їх виробництво витрачається набагато більше часу, ніж на виготовлення сигар.

Дана категорія продукції дуже популярна в країнах Європи, і близько 90 відсотків всіх сигарил, що випускаються в світі, продається саме тут. Основними їх споживачами є чоловіки старше 40 років, а популярність їх обумовлена малим часом куріння.

Так само як і сигари, вони складаються з трьох складових: покривного і сполучного листа, начинки. Покривний лист виготовляється як з тютюнового листа, так і з гомогенізованого (виготовленого з тютюнового пилу). В якості наповнювача використовується дрібно порубаний тютюн, що дозволяє створювати дуже цікаві бленди. У більшості сигарил використовується суміш різного тютюну з різних куточків світу, а крім цього, туди можуть додаватися всілякі ароматичні добавки.

Товщина сигарилл така ж, як і у звичайних сигарет, але вміст тютюну тут вище (до 3 грам тютюну в одному виробі). До речі, це один з критеріїв, що дозволяють відрізнити сигарилу від тонких сигар: вироби з вагою менше 3 грам відносяться до сигариллам, а все, що має більшу вагу — до сигар. Існують ліміти і на їх довжину, а також діаметр — не вище 100 і 12 мм відповідно.

Сигари і сигарили: в чому різниця

Підіб'ємо підсумки і визначимо основні відмінності сигар і сигарил:

  • В якості наповнювача у сигар може використовуватися як цілісний (Ручна скрутка), так і різаний лист тютюну (машинна скрутка). Сигарили наповнюються тільки різаним тютюном і виготовляються лише машинним способом.
  • Якісна сигара здатна подарувати палить від 30 до 120 хвилин насолоди, а ось сигарили вистачить не більше, ніж на 15 хвилин.
  • Кінці у сигарилл завжди відкриті, тому ці вироби завжди готові до вживання. У випадку з сигарою спочатку необхідно провести процедуру обрізання за допомогою гільйотини.
  • Сигарили можуть оснащуватися вугільним фільтром, що полегшує процес куріння, а ось сигари ніколи не мали і не мають такого компонента.
  • Максимальний діаметр лайт-сигар становить 12 мм, а довжина — 100 мм.навіть найменші сигари мають розміри на порядок більше.
  • На відміну від сигар, в сигарилах дуже часто використовуються ароматизатори — у них температура тління нижче, тому ароматичні речовини не випаровуються.

Для зберігання сигарилл також рекомендується використовувати хьюмідор. І хоча вони не так чутливі до перепадів температури і вологості, умови їх зберігання практично такі ж, як і у сигар.

cigari-v-pachkeПереваги сигарилл

Підводячи підсумки, можна сказати, що головними перевагами сигарилл є їх доступна вартість і невеликий час куріння, що дозволяє отримати задоволення навіть в перервах між роботою, чого не скажеш про сигарах.

Вони менш вимогливі до умов зберігання, а завдяки використанню різаного тютюну виробники мають можливість створювати досить цікаві наповнювачі. І, як ми вже писали вище, сигарили можуть оснащуватися вугільними фільтрами і містити ароматичні добавки (ваніль, вишня, капучино та інші), що, безумовно, приваблює покупців. Крім цього, вони повністю готові до куріння — обрізати кінці, як у сигар, тут не потрібно.

Куріння сигар і сигарил

Незважаючи на цілий ряд відмінностей, спосіб куріння і тих і інших схожий — курити такі тютюнові вироби потрібно не в затяжку. Пов'язано це з великим вмістом нікотину, яке в десятки разів більше, ніж в звичайних сигаретах.

Дим набирають в рот (при цьому в горло він потрапляє лише частково),» покатавши " його трохи в роті, видихають назад, в тому числі через ніс. Основна мета при курінні сигар і сигарил-отримати задоволення від аромату тютюнового диму, відчути всю повноту Його смакової палітри, відчути ледь вловимі нотки і розслабитися.

При палінні не варто постійно струшувати попіл — він дозволяє трохи охолодити дим, зробити його ароматні. Видалити попіл можна тільки тоді, коли стовпчик стане занадто великим. Якщо він не падає, зробіть дві-три коротких тяги, і це буде зробити простіше.

Дуже важливо контролювати себе при тязі, щоб нікотин не заважав вам насолоджуватися смаком і ароматом сигар і сигарил. Варто пам'ятати, що курити потрібно тільки якісний сигари і сигарили, і купувати тютюнові вироби варто тільки в перевірених магазинах з якісною продукцією, наприклад як інтернет-магазин сигар cigars.com.ua