Топ кращих сигар світу 2018-2019 років

04 березня 2019

Найвідоміший ірландський драматург і сценарист б. Шоу якось сказав:»дим малює те, що ховається в душі і втрачається в словах, — емоцію". Це всього лише одна з цитат великих людей, які живили пристрасть до сигар, і кожна з них відкриває для нас цей винахід людства в Новому Світі. Проте, щоб випробувати на собі всі достоїнства сигар, буде потрібно час, який необхідно людині для формування власної думки про цей вид тютюнопаління. Які ж сигари найкращі?

Щоб навчитися досконально розбиратися в сигарах, потрібно, принаймні, їх курити, а зробити оптимальний вибір цих виробів нам допомагають щорічні рейтинги сигар, які складаються різними іменитими періодичними виданнями в усьому світі. Ми пропонуємо вам свій огляд, створений на основі опублікованих щорічних чартів «Топ сигар — 2019», які можуть стати вашим путівником і в скрутну хвилину допоможуть визначити найкращі сигари для приємного проведення часу. Отже, представляємо вам десять кращих сигар світу.

Кращі сигари 2019 року

Спочатку наведемо весь список номінантів на звання «кращі сигари в світі», а потім перейдемо до їх безпосереднього опису. Отже, зустрічайте:

  1. Arturo Fuente Don Carlos Eye of the Shark;
  2. Alec Bradley Nica Puro Robusto;
  3. Ramon Allones Specially Selected;
  4. Vegueros Tapados;
  5. Tatuaje 10th Anniversary Miami Unicos;
  6. El Rey del Mundo Choix Supreme;
  7. Cienfuegos Engine No. 6;
  8. Perdomo Lot 23 Punta Gorda Connecticut;
  9. Aristocrat by Jose Blanco Short Robusto;
  10. Flor de Copan Gordito.

Arturo Fuente Don Carlos Eye of the SharkArturo Fuente Don Carlos Eye of the Shark

Свій огляд ми вирішили почати з продукції Домініканських виробників-сигари Arturo Fuente Don Carlos Eye of the Shark, яка вже була номінантом в рейтингу кращих сигар в 2016 році. Слід сказати, що вироби даного бренду є завсідниками таких рейтингів. Так сталося і в минулому році, коли почесне місце в списку «кращі сигари-2018» зайняла Fuente Hemingway Classic (Cigar Trophy Awards 2018).

Випуск Don Carlos Eye of the Shark припав на 2016 рік — тоді помер батько справжнього господаря фабрики Tabacalera A. Fuente Y Cia — Дон Карлос Фуенте. Таким ось чином була висловлена вдячність Дону Фуенте за ті зусилля, які він доклав для розвитку сімейного бізнесу. Про це говорить і посвята на коробці у вигляді напису the Man's 80th.

Це виріб з дещо незвичайною формою, яка при огляді збоку нагадує акулу. Нижня частина тут спресована, а ближче до верху сигара нагадує формат belicoso. У перші ж миті після розпалювання можна відчути насичений смак спецій з цитрусовими нотами. Далі сигара розкривається більш повно, вражаючи вельми складним букетом, в якому присутня більше горіхових інтонацій, огранованих кедром і сидром.

Як стверджують експерти, які брали участь у складанні рейтингу, єдиним їхнім бажанням було, щоб ця сигара ніколи не закінчувалася.

Alec Bradley Nica Puro Robusto

Сигари цього бренду неодноразово займали лідируючі позиції в рейтингах. Так, наприклад, в списку "ТОП сигар-2018" значилася Alec Bradley Texas Lancero. Nica Puro Robusto-це сигари формату Robusto, повністю виготовлені з Нікарагуанського тютюну. Для них характерний темний колір покривного листа, який кілька маслянистий на дотик. Лист має солодкуватий аромат з кедровими нотами і відтінками сухофруктів. При холодній тязі можна відчути насичений смак сухофруктів і ледь вловиму лакрицю.

Після розпалювання сигари на перший план виступають аромати кедра, шкіри і здоби, а в смаку присутній трохи лакриці, печива в суміші зі спеціями. Фортеця сигари проявляється з перших затяжок.

Наблизившись до середини, відчуваєш, що провідними в смаку стають горіх і какао. Незважаючи на міцність, сигара діє розслабляюче, обволікаючи густим і солодким димом Нікарагуанського тютюну. Характерною ознакою Alec Bradley Nica Puro Robusto виступає рівне горіння, результатом якого є білий пухнастий попіл.

Ближче до завершення домінуючою стає просто-таки обволікаюча карамельна солодкість, розбавлена фруктовим присмаком. Фортеця все зростає, що в поєднанні з неперевершеним ароматом і смаком здатне ввести в глибокий релакс. Зупинятися не хочеться, тому що» на десерт " припасені яскраві кавові ноти.

Ramon Allones Specially SelectedRamon Allones Specially Selected

Одна з найвідоміших і популярних сигар Кубинських виробників, яка на додачу до всього володіє доступною вартістю. Це вироби формату Robusto з ручною скруткою, Покривний лист у яких ідеально гладкий і має невеликий глянець. Зовнішній вигляд надзвичайно акуратний, серед ароматів переважають карамель і солодка, а при холодній тязі відчуваються деревні і шкірясті ноти.

З першої затяжки радує міцністю і насиченим смаком. Переважає квітковий присмак, але не без карамельної солодощі, трохи приправленої горіхами, шкірою і прянощами. Що стосується аромату, то він також підкорює з перших секунд. Превалює все та ж карамель з горіховими мотивами, а в тлі «звучать» прянощі і солодка випічка.

Вже до середини в числі лідерів виявляється мед, але пряний смак залишається все таким же стійким. Як і раніше кружляє голову карамель, але тепер її атаки коротші.

В кінці карамель повністю здає свої позиції, а в смаку з'являється землистість і деякий грибний присмак. Все так само можна відчути шкіру, горіхи і в деякі моменти-кава. А ось в ароматі карамель як і раніше є примою і радує практично нарівні з деревними, шкірястими запахами і неймовірною міцністю.

Vegueros Tapados

Сигари з кращого тютюну, вирощеного в Вуельта Абахо (Куба), які почали завойовувати серця і уми шанувальників цього виду тютюнопаління ще в середині дев'яностих. У 2012-му було прийнято рішення про припинення їх випуску, і ось тут-то і почався прояв справжнього інтересу до цієї продукції.

Випускаються вони в форматі Mareva Gruesa, а сировиною служить тютюн, вирощений тільки на Кубі. Скручування відбувається вручну, а Покривний лист має приємний на вигляд коричневий відтінок, гладку і маслянисту поверхню. Сигари виглядають гранично акуратно, а в ароматі присутній трохи солодощі і кедрові ноти. Холодна тяга дарує смак прянощів, розбавлених корицею і солодкою.

Розкурювати такі сигари гранично просто, і вже з першої тяги можна відчути щільний насичений смак, де домінує білий перець, пряні трави, до яких незабаром приєднується какао. На зміну останньому швидко приходить шоколад і лакриця, при цьому аромат в цілому стає більше деревним з переважанням шкірястих мотивів. Фортеця зростає, але все так само залишається прийнятною. Солодкість прибуває при наближенні до середини, але пряні трави як і раніше сильні.

Ближче до фіналу ситуація схожа на перші хвилини куріння, але смак тепер більш насичений, а солодкий присмак вже стає просто-таки п'янким. Напіврозкритий до середини шоколад починає домінувати і ділить свої позиції з прянощами, карамеллю і горіхами. Фінал вище всяких похвал і дозволяє вдосталь насолодитися густим і соковитим смаком кави, горіхів, бісквіта, до яких домішуються деревні нотки і зовсім трохи шкіри.

Tatuaje 10th Anniversary Miami UnicosTatuaje 10th Anniversary Miami Unicos

Вони були випущені до ювілею компанії, який відзначався в 2013 році. На відміну від Miami Brown Label, над їх створенням працювали провідні торседори фабрики в Естелі (Нікарагуа), А обмежена партія обзавелася новим бантом і блендом для начинки.

Нікарагуанський тютюн, Ручна скручування і акуратний зовнішній вигляд. Гладкий Покривний лист обдаровує ароматом солодких пряних трав, квітковими ефірами з невеликою часткою кедра. Відрізняється легкою тягою і дозволяє вловити кожну ноту в смаку, підкуповуючи своєю м'якістю і обіцяючи динамічний розвиток надалі.

На старті можна відчути гіркий шоколад з відтінками прянощів, всепоглинаючий солодкий смак, доповнений смаженими горіхами, кондитерськими виробами і какао. Далі нас зустрічає аромат грубої шкіри.

Минувши середину, ми все так же залишаємося в полоні солодкого і насиченого аромату, який гармонійно об'єднується з деревними настроями. Шоколад як і раніше домінує, але ділить пальму першості з прянощами, які легко, немов знехотя, грають перцевої гостротою і мають трав'янистий післясмак. Фортеця росте з кожною тягою, і саме вона застає нас зненацька в очікуванні фіналу. Але гра не закінчилася! З кожним ковтком сигара пом'якшується і, ледь розбурхавши, спокійно підводить нас до завершення.

El Rey del Mundo Choix Supreme

Сьогодні для більшості вони стали класикою, хоча ще зовсім недавно даний бренд був одним з найдорожчих і шанованих. Сигари відносяться до формату hermosos No.4 і мають гладкий Покривний лист з тонкими "венами", в якому поєдналися ніжний аромат карамелі, кедрові ноти, шкіра і ледь вловимий квітковий запах. Холодна тяга подарує деревний смак, облямований квітами зі слабким присмаком прянощів.

Ближче до середини смак стає солодшим, що справедливо і для аромату. На перший план виступає смак квітів, часом доповнюється кави, але загальна картина залишається незмінною — квітково-пряний букет. Що стосується фортеці, то вона дещо не дотягує до середньої.

Немов прокинувшись, наближаючи нас до фіналу, сигара радує збільшеною міцністю і насиченістю смаку. Карамельна солодкість панує і поступово поступається дорогу гіркому шоколаду, якому на зміну приходить Кава в суміші з шкірястим смаком. Після тривалої преамбули сигара нарешті показує себе у всій красі, при цьому зберігаючи свій спокійний характер.

Cienfuegos Engine No. 6Cienfuegos Engine No. 6

Сигари, що носять назву мальовничої бухти, яка розташована в півтораста кілометрах від Гавани. Начинкою для них служить чудовий Домініканський тютюн, обгорнутий в еквадорський Habano 2000. Це вироби ручної скрутки формату Corona Grande.

Володіють солодким трав'янистим ароматом, вельми легким, трохи розведеним запахом шкіри. Поверхня покривного листа світло-коричнева, шовковиста. Відрізняються чудовою тягою і бездоганним зовнішнім виглядом.

Відразу після розпалювання в смаку сигари переважають гострі і шкірясті настрої, а післясмак визначає в'ялене м'ясо. Солодкість відсутня повністю, а лідируючі позиції віддані шкірі, деревним відтінкам.

До середини на присутність Нікарагуанського тютюну немає навіть натяків, але потім його роль помітно зростає, що відбивається насамперед на ароматі. Тут вже неможливо приховати горіх, шкіру, і в справу вступає солодкість. Радує гіркий шоколад, до якого домішується солодка.

Сигара далеко не ординарна і зовсім не слабка, але саме кульмінація робить її такою, що запам'ятовується. Смак перетворюється, стає повним, кожен ковток бадьорить, а в палітру смаків вливаються землисті відтінки і грибні ноти. Тут є все: кава, горіхи, какао…

Perdomo Lot 23 Punta Gorda Connecticut

Вміст сигар-це бленд Corojo і Criollo 98, загорнутий в Criollo, витриманий протягом шести років. Сировина вирощена в Нікарагуа, а сама сигара має формат Torpedo. Радує акуратною ручною скруткою і рівним шовковистим листом. Покривний лист має легкий солодкувато-квітковий аромат з ледь чутним запахом меду. Тяга практично ідеальна, а на» холостому ходу " можна відчути солодкість з медом з легким післясмаком у вигляді лакриці.

З самого початку можна відчути пристойну міцність і м'який смак. Спочатку він ідентичний аромату-медовий, але пізніше поповнюється нотами шкіри, карамелі, прянощами. Також тут присутній Випічка і деревно-горіховий смак.

Ближче до середини до меду додаються трав'янисті ноти, а смак, як і фортеця, стає сильнішою. Для сигари характерне рівномірне горіння і наявність щільного диму. Ближче до кульмінації дим стає ще густішим і багатшим прянощами. Солодкість присутня, як і раніше, але вона помітно слабшає. До того ж в «коктейль» додаються кава і горіх. В ароматі також присутній горіх і деревні відтінки, які є хорошими компаньйонами для запаху випічки.

Aristocrat by Jose Blanco Short RobustoAristocrat by Jose Blanco Short Robusto

Список кращих сигар не міг залишитися без цієї «малятка». Це сигари, які були випущені спеціально для компанії «Неска» (Москва). Сировиною для них служить добірний тютюн, витриманий не менше чотирьох років. Це суміш тютюну з Нікарагуа, Перу, Домініканської Республіки та Гондурасу. В якості покривного листа використаний Нікарагуанський тютюн.

Виготовлені у форматі Short Robusto-привабливі малогабаритні сигари з темним покривним листом, прикрашеним сіткою з тонких жилок. У колекції ароматів присутня шкіра, карамель, солодка. При холодній тязі до цього набору додаються квіткові ноти. Що стосується тяги, то вона кілька утруднена.

Дим у сигари надзвичайно ароматний і густий, зі смаком шоколаду і відтінками спецій і шкіри. Також впізнаються шоколадні та горіхові нотки і легка карамельна солодкість.

Середина подарує більше квіткових мотивів, які стають дещо ПАРФУМЕРНИМИ. Аромат стане багатшим і все так само буде наповнений нотами шкіри, горіхів, кедра.

Ближче до фіналу з'явиться смак випічки, пронизаний спеціями і прикрашений квітковим післясмаком. Також розкриється шоколад, що зробить сигару гостріше, але все це відбувається без зайвої нав'язливості.

Flor de Copan Gordito

Продукція добре відомої фабрики в Санта-Роса (Гондурас), яка приваблює рідкісним форматом Perfecto і добірною начинкою з Нікарагуа. Для виготовлення покривного листа тут використовується тютюн з Гондурасу.

Зовні виглядає дуже акуратно, має гладкий Покривний лист з карамельним ароматом і домішкою шкіри і копчення. Для холодної тяги характерний солодкий смак в поєднанні з прянощами, в яких домінує кориця.

З першої тяги сигара вражає своєю фортецею і накриває ударною хвилею з солодкого диму з нотами пісочного печива, які добре доповнюють горіхи і прянощі. Є тут і трохи какао. Що стосується аромату, то це справжнє свято: шкіра, солона карамель і все ті ж горіхи.

Концентрація солодощі до середини зменшується, смак стає маслянистим, а формують його шкіра, кедр, горіх і невелика кількість трав'янистих відтінків, огранованих перцем. Аромат залишається таким же, як і спочатку.

Пряність сигари збільшується з кожною затяжкою, але до неї додаються землисті відтінки з характерною кавовою гірчинкою. До фіналу солодощі практично не залишається, але від цього смак не стає менш гармонійним. Аромат також зазнає змін, і тепер це вже «полон» з відтінків шкіри, пряних трав і кави.

Це весь ТОП кращих сигар світу-насолоджуйтеся ними, коли життя прекрасне, і перетворюйте ваші потаємні думки в мрії!

Cigars.com.ua - подорож у світ сигар

Щоб почати захоплюватися, а тим більше навчити захоплюватися інших, необхідно натхнення. А де ж його черпати, як не в улюбленій справі? Інтернет-магазин cigars.com.ua - це своєрідні двері в неосяжний світ, який для багатьох може стати одним з найбільших відкриттів в житті.

Щоб зрозуміти це, потрібно просто погортати каталог сайту, на сторінках якого зібрана багатюща колекція сигар з Латинської Америки. Кожен виріб - це втілення досвіду, традицій і довгий шлях, який має на увазі складання блендів для начинки, вибір формату, сполучного і покривного листа, сигарного банта і створення упаковки.

Традиційні кубинські San Andreas Padilla з нотами шоколаду, спецій і шкіри, досконалі в смаку і ароматі Bellas Artes від AJ Fernandez з наповнювачами з Нікарагуа, Гондурасу, Бразилії, які, об'єднуючись, подарують вам смак і аромат вершкового масла, кориці, кедра і апельсинової кірки... цей список нескінченний, а для опису насолоди, яку Ви можете випробувати, часом не вистачає слів і літературного таланту.

Прямі контакти з виробниками, любов до своєї справи дозволяють інтернет-магазину пропонувати найширший асортимент ексклюзивних марок сигар за доступними цінами. Велика частина продукції, представленої на сторінках сайту, доступна до замовлення тільки на cigars.com.ua. одного разу ступивши на цей шлях, ви зрозумієте, що він нескінченний, а доказом тому є постійне поповнення колекції в нашому каталозі.

Вас цікавлять кращі сигари світу, але ви тільки встали на стежку куріння сигар, читайте в нашому блозі про те, як і яку сигару вибрати для новачка.