Топ найкращих сигар 2023-2024 років

02 квітня 2024

Зручне крісло, міцна кава і келих витриманого коньяку для повноти опису ідеального чоловічого вечора не вистачає лише сигари. Але тільки справді гарною, зі смачним ароматним димом. На вигляд визначити таку неможливо, потрібно знати якісний товар «в лице». Щоб було простіше зорієнтуватися, пропонуємо разом розглянути топ сигар від відомих виробників, які визнані найкращими в 2023-2024 році.сигари

Щорічні перспективи сигар на ринку

Якщо щось у цьому світі і залишається стабільним, незважаючи на всі його тривоги, то це пристрасть до гарного тютюну серед любителів подиміти. Вітоли не просто купують, а навіть щороку складають перелік найпопулярніших. Він заснований на оцінці експертів та перевагах споживачів. Причому саме попит серед клієнтів є одним із основних критеріїв, які в принципі задають тренди на міцність та смак.

Регулярне складання подібних списків допомагає зорієнтуватися і поціновувачам при покупці, і стимулює відомі бренди суворо контролювати якість продукції та складати нові бленди.

При цьому цікавою тенденцією є те, що в рейтингах все частіше починають зустрічатися сигари виробників із держав Центральної Америки. Водночас кубинські поступово втрачають звання гранду світового ринку. Особливо це по актуальному переліку. Щоб ясніше відстежити зміну, давайте спочатку розглянемо найкращі сигари минулого року. До речі, 2023-й також здивував. Тоді явно намітився тренд на потрібність насичених блендів. Але про все по порядку.

Топ найкращих сигар минулого року

У 2023-му сталася подія, яка раніше ще не відбувалася. Рейтинг очолила міцна сигара. Щоб розуміти парадокс, лише зазначимо, що у 2020 ця ж вітола займала лише 6 позицію. Йдеться про Partagas Serie D N4. Це формат robusto, що дозволяє курити її приблизно одну годину. Загалом рейтинг 2023 включає:

  1. Partagas Serie D N4. Країна: Куба. Випущена 1975 р. Міцність: 5 (із 5 можливих). Довжина: 124 мм. Вирізняється довгим попелом, багатогранним смаком, яскравим ароматом. У запаху домінують теплі земляні нотки, горіх та кава.
  2. Hoyo De Monterrey Epicure N2. Виробник: Куба. Випущена 1960 р. Дуже м'яка (1 з 5). Довжина: 124 мм. формат: robusto. Характерними є медово-горіхові відтінки, у запаху є нотки мускатного горіха. Купити сигару можна не лише досвідченим любителям, але й тим, хто лише знайомитиметься з ними.
  3. Enclave Habano AJ Fernandes. Виробник: Нікарагуа. Насиченість: 3. Довжина: 153 мм. У димі присутні нотки перцю, кориці та кедра, залишається пряний післясмак спецій.
  4. Romeo y Julieta N2. Країна: Куба. Випущена 1960 р. Міцність: 3 (з 5 можливих). Довжина: 129 мм. Формат petit corona. При виробництві використано тютюн відтінку Colorado. Вкусоароматика: приємна, деревна, в запаху відчувається горіх і перець. Гарний варіант для щоденного куріння.
  5. Kristoff Pistoff. Виробництво: Домінікана. Міцність: 5 (з 5 можливих). Довжина: 140 мм. У димі відчуваються карамель, лакриця, легкі дерев'яні відтінки. Підходить як вечірній варіант.

Як можна судити з топ-2023, у лідерах – продукція із Куби. Але зовсім інша картина у новому зараз.

Кращі сигари 2024топ сигар

Як ми писали, цього року намітилася тенденція лідирування продукції із країн Центральної Америки. Зокрема, зріс інтерес до виробників із Нікарагуа, Домінікани, де випускають свої товари багато відомих марок. Отже, топ найкращих сигар світу у 2024 році:

  1. Fuente OpusX Reserva d'Chateau. Виробництво: Домініканська республіка. Насиченість: 4. У димі відчувається шкіра, легка пряність. Букет яскравий, наповнений відтінками солодких спецій, ванілі та мускатного горіха.
  2. New World AJ Fernandes. Виробництво: Нікарагуа. Випущена в 2014 р. Міцність 4. Містить нотки кави, перцю, шоколаду та цитрусів, аромат – з деревним відтінком, багатогранний.
  3. Kristoff Original Maduro. Виробництво: Домініканська республіка. Насиченість 3. Виготовлена ​​з домініканського та нікарагуанського тютюну, покривний лист – із Бразилії. Має виражений післясмак еспресо і шоколаду з приємною солодкою нотою. Виконана у характерному класичному дизайні з косою.
  4. Padron Serie 1926 N48 Maduro. Виробництво: Нікарагуа. Міцність: 3. Характеризується збалансованим та яскравим смаком тютюну з нотками мигдалю, диму какао, кориці та меду.
  5. Kristoff Signature. Країна: Домініканська республіка. Міцність: 3. Як сполучний лист використаний тютюн з Гондурасу. При курінні відчуваються прянощі, шкіра та мигдаль, аромат теплий, дерев'яний.

Як бачимо, тренд на міцність поступово сходить нанівець у порівнянні з минулим роком. Помітно й те, що у списку вже немає представників Куби. Така тенденція явно вказує на перспективність інших виробників та активний розвиток культури куріння сигар. До речі, спробувати позиції з рейтингу можуть і поціновувачі з України. Купити деякі з них можна на нашому сайті, їхня вартість доступна для широкого сегменту споживачів.

Які з найкращих сигар світу можна придбати в інтернет-магазині Cigars

Вище ми представили рейтинги 2023-2024, в яких відзначені топові на думку поціновувачів вітоли. Щоб зрозуміти, чим вони привабили і що в них особливого, радимо особисто спробувати. Деякі з позицій, зазначених у рейтингах, можна замовити у нашому інтернет-магазині сигар Cigars з доставкою до вашого міста.

Вашій увазі доступні оригінальні серії товарів від марок Kristoff та AJ Fernandes. Це хоч і молоді компанії, але вже є гравцями ринку тютюнопаління. Вони зарекомендували себе насамперед за рахунок якості сировини та блендів. Але при всій популярності та попиті, сигари цих марок залишаються доступними. Ціна на них представлена ​​в середньому діапазоні і дозволити собі насолодитися приємним димом можуть практично всі відвідувачі нашого сайту.